Spelregels DorpsQuiz Someren


We hoeven het niemand van de deelnemers te vertellen: regels zijn een essentieel onderdeel van het spel. Dankzij duidelijke regels verloopt de DorpsQuiz sportiever, dus leuker!

1. Algemeen


1.1 De organisatie van DorpsQuiz Someren is in handen van Stichting de Ruchte.
1.2 Onderstaand reglement is van toepassing op alle deelnemende teams en op alle deelnemers afzonderlijk.

2. Teams


2.1. Deelnemende teams aan DorpsQuiz Someren bestaan uit minimaal 6 en maximaal 12 personen.
2.2. De minimale leeftijd van de deelnemers is 18 jaar.
2.3. Elk team kent één van de teamleden toe als teamcaptain. Van de teamcaptain dient het telefoonnummer en het e-mailadres opgegeven te worden.
2.4. De organisatie voert alle communicatie met een team hoofdzakelijk per e-mail, WhatsApp en/of telefoon uitsluitend met de teamcaptain.
2.5. Vermeld bij communicatie inzake DorpsQuiz Someren altijd je teamnummer en teamnaam.

3. Inschrijven


3.1. Inschrijven kan alleen door het kopen van een teamticket via website van de Ruchte www.deruchte.nl
3.2. Het deelnamegeld is € 8,50 p/p.
3.3. Voor het aantal opgegeven teamleden worden toegangsbewijzen voor de feestavond gereserveerd.
3.4. Inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd.

4. Deelnemen


4.1. Ieder team haalt op zaterdag 9 december 2023 zelf de quizmaterialen op bij de Ruchte in Someren. Eén persoon hiervoor afvaardigen is voldoende. 4.2. Tijdens de quiz mag je gebruik maken van allerlei soorten hulpmiddelen: computers, laptops, radio, TV, telefoons, rekenmachines, buren, familie, vrienden, bekenden, boeken, tijdschriften, et cetera, et cetera. Alles is toegestaan. 4.3. Alle teams die tijdens de prijsuitreiking herkenbaar zijn als één team en het thema (Beestenboel) naar eigen inzicht uitdragen, dingen mee naar de originaliteitsprijs. Bijvoorbeeld door het dragen van dezelfde kleuren, kleding, attributen, etc. Daarnaast kunnen geselecteerde spelonderdelen in de quiz punten opleveren voor de orginaliteitsprijs.

5. Puntentoekenning


5.1. DorpsQuiz Someren 2023 bestaat uit diverse categorieën. 5.2. De gegeven antwoorden worden door de organisatie direct na afloop van de quiztijd op hun juistheid beoordeeld. 5.3. Alle deelnemende teams worden in de quizuitslag gerangschikt van hoog naar laag volgens het totaalaantal behaalde punten. 5.4. Bij een gelijk aantal punten in de eindstand van de doe-opdrachten bepalend. Indien er dan nog steeds sprake is van een gelijke stand, dan is de snelheid van antwoorden en/of inleveren bepalend. Mocht dit alles nog steeds leiden tot een gelijke stand, dan kan een barragevraag bepalend zijn.

6. Uitslag


6.1. Alle deelnemende teams worden verwacht op de aansluitende prijsuitreiking bij de Ruchte op zaterdag 9 december 2023. De Ruchte is direct na afloop van de quiz geopend.
6.2. Toegangsbewijzen voor de prijsuitreiking ontvangt ieder team bij het ophalen van de quizmaterialen. Let op: het aantal toegangsbewijzen is gelijk aan het aantal betaalde deelnemers.
6.3. Zonder toegangsbewijs is géén toegang tot de prijsuitreiking mogelijk.
6.4. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Deze is bindend en staat niet ter discussie.

7. Prijzen


7.1. Voor de 1e, 2e en 3e plaats worden prijzen beschikbaar gesteld en er is een aanmoedigingsprijs voor het team dat de laatste plaats inneemt. De nummers 1 t/m 3 zijn verzekerd van deelname van DorpsQuiz Someren 2024
7.2. Ook wordt er tijdens de prijsuitreiking een originaliteitsprijs uitgereikt aan het meest originele team binnen het thema van DorpsQuiz Someren 2023.

8. Thema


8.1. Het thema voor DorpsQuiz Someren 2023: Beestenboel.
8.2. Teams laten dit thema op een geheel eigen wijze naar voren komen tijdens de quizavond en de feestavond.
8.3. Tijdens de feestavond bij de Ruchte mogen geen ‘gevaarlijke’ attributen (zoals vuur, spuitbussen, scherpe voorwerpen, etc.), geen rotzooi makende attributen (zoals confetti), geen geluidsdragende attributen, geen grote attributen (zoals handkarren e.d.) en geen levende attributen mee naar binnen worden genomen. Verder zijn de huisregels van de Ruchte van toepassing.

9. Tenslotte


9.1. De organisatie van DorpsQuiz Someren 2023 kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van deelname. Deelnemen aan DorpsQuiz Someren 2023 is geheel op eigen risico. 9.2. Sommige vragen en/of opdrachten dienen op locatie in de gemeente Someren beantwoord te worden. Deelnemers gaan daarvoor naar buiten en nemen deel aan het verkeer. Volg daarbij de verkeersregels en zorg desnoods voor hesjes of andere verlichting, zodat je goed zichtbaar bent voor overige verkeersdeelnemers. 9.3. Op deelname aan DorpsQuiz Someren is de Algemene Nederlandse wet- en regelgeving van toepassing. Wij vragen speciale aandacht voor inachtneming van verkeersregels, privacy, ordeverstoring en dergelijke. 9.4. Overtreding van wetten en regels kan leiden tot uitsluiting van deelname. 9.5. Sportiviteit staat voorop. Belemmer elkaar niet in het maken van opdrachten. 9.6. Indien zich situaties voordoen waarin dit reglement niet voorziet is de organisatie gerechtigd een bindende beslissing te nemen.

Ge bèènt toch nie te baang um mee te doew?